МОЛИТВА ПРЕПОДОБНОЈ МАРИЈИ ЕГИПЋАНКИ

О, преподобна мати Маријо Египћанко, ти се се до надчовечанских одрицања четрдесет седам година у пустињи подвизавала и до духовног васкрсења постом своју плот умртвила, да би трпећи привремено муке Христа ради, избегла вечне. Будући да имаш смелост пред Богом, моли да нас избави од сваке нечистоте блудног завођења, блудног радовања, сладострашћа, греховног пијанства, и све прљаве и похотне помисли да одагна из срца сваког хришћанског. И да нам у срцу увек гори огањ истинске љубави уместо похоте, нечистих жеља и блудних маштања. И када видимо наочита лица и лепа тела, да не мислимо о похотама, већ о Богу који је Творац све лепоте и који сам јесте Лепота. И да се такође дивимо преображеној и унутарњој красоти, јер је сваки човек икона Божја, зато што је створен по обличју Божјем. О, преподобна Маријо, дај нам благодат да разумемо да Господ створи ту дивоту, да бисмо се непорочно наслађивали њоме и да тако уздржањем прославимо Бога који је и сам неописивно леп, те да не бисмо лепоту скрнавили замрачујући свој ум и прљајући душу своју.
Преподобна и славна Маријо Египћанко, буди увек уз нас и сачувај нас од свег зла у свету: од скрнављења, прељубе, блуда, блудних настраности, опојних твари, мекопутности, помодности, демонске музике, пијанства, идолопоклонства, раскалашности, побачаја, чедоморства, насиља, злостављања ближњих и даљних и од свега што нас прља и духовно убија.
Господ наш нека нас сачува и нека нас помилује молитвама Пресвете Богородице, светих анђела и арханђела и преподобне Марије Египћанке и свих светих. Амин.

Једно мишљење на „МОЛИТВА ПРЕПОДОБНОЈ МАРИЈИ ЕГИПЋАНКИ

  1. Vera u Boga je stub života!
    Neka nas Gospod Bog čuva.
    Vera je put spasa!
    Molitve su mi puno pomogle nakon borbe sa kancerom.
    Odlazak u crkvu i manastire mi je dao snagu i u njima je moje
    spasenje.🙏🙏🙏

Постави коментар