Молите се увек

”Зови ме и одазваћу ти се, и казаћу ти велике и тајне ствари, за које не знаш.” (књига пророка Јеремије 33, 3)

Какав изузетан библијски стих!! Какав узвишени позив! Овај позив је Бог оригинално упутио пророку Јеремији, када га је затворио зли јудесјки краљ. Крањ је, наиме, мрзео поруке од Бога, које је Јеремија говорио по Божијем наређењу. Тако је пророк Јеремија постао затвореник са врло неизвесном будућношћу. У тако компликованој ситуацији Бог му је поручио;” Зови ме, упућуј ми молитве. Одговорићу ти, видећеш и показаћу ти тајне и мудрости које су изнад свега што си до сада спознао.”

Ова порука није намењена само пророку Јеремији. Бог ово исто поручује свакоме од нас. Али Бог нам не може показати ”велике и тајне ствари” уколико Га не дозивамо и не молимо Му се. У Јеванђељу по Луци 18, 1 пише; ”Каза им (Исус) пак причу како треба свагда да се моле и да не клону.”

Ако бисте желели знати разлог зашто је потребно да се молите, ево, управо сте прочитали разлог – зато што је Господ Исус рекао да то морамо чинити. Онај ко је спреман на једноставан чин послушности Господу Христу, искушава радост и задовољство због испуњених молитава (као што је спасење блиских и драгих људи, излечење, снабдевање оним што нам је преко потребно…)

Молитва је од Бога показан начин на који од Њега можемо добити извесне ствари и повољне ситуације.

У посланици Јаковљевој 4,2 пише; ”Желите и немате; убијате и завидите, и не можете да добијете; борите си и војујете, и немате, јер НЕ ИШТЕТЕ.” Постоје многе ствари и околности које су спремљене да нам припадну, али нам не припадају, јер се не молимо за њих и не тражимо их од Бога.

Можда сте се питали; ”Како то да не знам која је Божија воља за мој живот?” Опет понављам, не знате је јер се не молите Богу за то, не тражите од Њега одговор. Можда се питате; ”Како то да увек имам само најнужније за живот и увек сам живео више него скромно?” То је зато што си нисте тражили од Бога да вам да. Или се питате; ”Зашто имам овај проблем, који никако не одступа од мене?” То је зато што не тражите од Бога да то уклони од вас.

Ви се можда молите Богу многобројним општим молитвама, али Га уопште не питате за решење својих личних проблема и не молите Му се за ваше личне ствари.

Ипак, дозволите ми да по овом питању будем јасна. Ја вам никако не сугершем да никада нећете бити болесни, ако од Бога тражите здравље или да никада нећете имати неплаћених рачуна и несташицу новца, уколико тражите од Бога олакшање у финансијском смислу, нити да се више никада нећете питати шта је Божија воља за наредни период вашег живота.

Ја вас, ипак, уверавам да ће у вашем животу, ако се молите Богу за ваше потребе, постојати заиста пуно момената када ће вас Бог излечити, када ће вас снебдети оним што вам је потребно, када ће од вас уклонити невољу, када ће вам откривати Своју вољу за ваш живот.

Бог само чека на вас да то и затражите.

текст преузет са Молите се увек

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s