СТВОРЕНИ ДА ВЕЧНО ЖИВИМО

Овај живот није све.

Овај живот је само централна проба пред праву представу. Ви ћете провести неупоредиво више времена у животу са оне стране смрти тј. у вечности, него што ћете провести у овом животу. Овај живот је само проба за вечност, само загрејавање пред главну утакмицу. Овај живот је припрема за вечни живот.

На земљи ћете највише поживети 100 година, а са оне стране смрти провешћете вечност. Бог вас је створио за вечност. Библија нас учи да је Бог усадио вечност у човеково биће. Ви имате усађени инстинкт, који тежи за вечношћу. То је зато што вас је Бог у свом уму креирао тако да будете вечна бића. Иако знамо да свако ко се рађа, мора и да умре, смрт нам изгледа неприродна и потпуно нефер. Разлог због којег осећамо да је нормално да вечно живимо, јесте то што нам је Бог уградио ту жељу у унутрашње биће.

Једнога дана ће ваше срце престати да куца. То ће бити крај вашег телесног живота и вашег живота на земљи, али то неће бити крај вашег бића и вас самих. Ваше тело је само привремено боравиште вашег духа. У Библији се ваше тело назива ”шатор”, а ваше будуће боравиште ”кућа”. У Библији пише да када се овај шатор у ком сада живимо – тј. наше тело на земљи, поцепа, Бог ће нам дати кућу на небесима у којој ћемо живети, дом који је Он начинио и који ће вечно постојати.

Док живот на земљи нуди много опција, вечни живот нуди само 2 главне опције – живот у ЦарствуНебеском и живот у паклу.

Ваш однос са Богом током овог живота, одредиће ваш однос са Њим у вечности. Ако научите да волите и верујете Исусу
Христу, СинуБожијем, бићете позвани да вечност проведете са Њим. Ако, са друге стране, одбијете Његову љубав, опраштање и спасење, које нам свима нуди, вечност ћете провести удаљени од Њега заувек.

Постоје 2 врсте људи – они који кажу Богу; ”Нека буде Твоја воља” и они којима Бог каже; ”У реду, ради по свом.” Трагично је што ће, изгледа, многи људи провести вечност далеко од Бога, јер су већ у овом животу изабрали да живе без Њега.

Када стварно и из дубине душе схватите да нас након смрти чека вечни живот, да је овај живот само припрема и провера за онај вечни, почећете да живите потпуно другачије.  Све ће почети да се одвија у светлу вечности, тако да ће извршити утицај на све ваше односе са другим људима, на ваше обавезе и другачије ћете посматрати своје окружење. Изненада ће многе активности, циљеви, па чак и проблеми, почети изгледати не толико важни као пре или чак невредни ваше пажње.

Што живите ближе Богу, то вам све остало изгледа умањено и мање важно.

ВЕЧНИ ЖИВОТ

Када живите под утицајем идеје вечног живота, све ваше вредности се мењају. Ваше време и новац почећете другачије и мудрије користити. Више ћете ценити карактер и доброту људи, него количину њиховог финансијског успеха и утицајност. Ваши приоритети ће постати другачије рангирани. Бити у тренду, пратити моду и опште вредности, више вам неће бити ни мало важно. Апостол Павле је рекао да је и сам једном сматрао да су све те ствари јако важне, али да их почео посматрати као потпуно невредне, схвативши шта је Христос урадио за наше спасење и да је овај живот проба пред вечношћу.

Највећа деструктивност савременог живота је краткорочно размишљање. Да бисте начинили највише што можете од свог живота, неоподно је имати стално сећање на вечни живот у вашем уму и на његове вредности у вашем срцу.

Како ће изгледати вечност са Богом? Искрено речено, капацитет нашег мозга никако не може ни делимично схватити чудаственост и величанство Царства Небеског. Не постоје речи којима би се макар приближно могло објаснити искуство вечности са Богом. То би било као када бисмо мраву желели да објаснимо интернет.

У Библији пише да оно што човек није ни видео, ни чуо, нити што може замислити, то је Бог припремио за оне који Га воле.

Ипак, Господ нам је дао мале увиде у вечност кроз Свето Писмо – Библију. Ми знамо да је Господ припремио дом за нас на оном свету. Тамо ћемо бити поново сатављени са онима које волимо и са родбином, који су били верујући. Тамо ћемо бити растерећени од било какве патње и бола, награђени за нашу верност на земљи и добићемо наше активности и задужења, која ћемо из дубине душе уживати да чинимо. Уживаћемо у нераскидивом пријатељству и повезаности са Богом, а и Он ће уживати у нашем друштву кроз целу вечност.

Живот ће вам се окончати тако што ће вам једног дана Христос рећи; ”Приђите блажени, уђите у радост коју сам вам припремио од почетка времена.”

Бог има план који је осмислио за ваш живот на овој планети, али се не завршава овде. Његов план обухвата много више од неколико деценија, које ћете провести у овом животу. Он вам пружа не само одличну прилику овог живота, већ и неодољиву понуду за живот са оне стране смрти.

Једино време кад људи мисле о смрти јесте приликом сахрана, а и тада размишљају веома површно, бесмислено сентиментално и са великим непознавањем истине.

Можда сматрате да је морбидно мислити о смрти, док је заправо нездраво живети у порицању смрти  и несагледавању оног што је неизбежно. Само ће луд ићи кроз живот неприпремљен за оно што сви знамо да нас пре или касније чека. Ви треба више да размишљате о вечности, а не мање.

Као што смо 9 месеци провели у мајчиној утроби, да бисмо се припремили за живот на планети, тако је и овај живот припрема за онај вечни. Ако поседујете однос са Богом преко Његовог Сина Исуса Христа, ни мало се не морате плашити смрти, јер смрћ представља врата у вечни живот. То ће бити задњи сат вашег времена на овој планети, али неће бити последњи сат вашег постојања. То ће бити ваш дан рођења за вечно живљење. Библија каже да овај свет није наш дом, јер ми трагамо за вечним домом на небесима.

Мерено вечношћу, ваше време на земљи је само трептај ока, али последице овог живота постојаће у вечности. Дела која чините у овом животу, постаће ваша судбина вечног живота. Сваки моменат који проводимо у нашим земаљским телима, јесте време које проводимо удаљени од нашег небеског дома са Исусом Христом.

Пре неколико година, популарни слоган је позивао све људе да живе тако као да им је сваки дан први дан од остатка живота. Било би много мудрије да живимо као да нам је то последњи дан на земљи. Посао који бисмо требали сваког дана обављати јесте да припремамо себе за последњи дан на земљи.

”Свет пролази и похота његова; а онај који твори вољу Божију остаје вавек.” (1. Јованова посланица 2,17)

преко 4. део – створени смо за вечност

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s