Христов живот – мисија љубави (припрема за Божић 7. део)

”…па отворивши ризнице своје принесоше му даре; злато, тамјан и смирну.” (Јеванђеље по Матеју 2, 11)

Мудраци са истока били мудри, јер су дошли са тако велике даљине да би се поклонили Богу, а не да би тражили неки дар за себе. Они су дали на поклон беби Исусу најбоље што су имали. Нису Му дали неке остатке, нешто што им је преостало, па да се не баци, нису дали неке безвредне, тривијалне ствари. Сва 3 дара која су мудраци са истока дали беби Исусу, имала су изричито значење и симболизам

ЗЛАТО, зато што је Исус био цар над царевима, а у то доба се цару увек носило на дар злато.

ТАМЈАН се употребљавао у соломоновом храму за службу Богу, као што га користимо и данас. Овим је потврђено да је Исус не само цар царева, већ и сам Бог, који је вредан поклоњења. Уједно је то био знак да је Исус Син Божији, јединствени првосвештеник по реду Мелхиседекову, који је принео само једну, али САВРШЕНУ жртву за наше грехове.

СМИРНА је била најчуднији поклон, који би се могао дати новорођеном детету. Она је коришћена у стара времена да би се њим помазивала тела умрлих пре постављања у гробницу. Коришћена је и за балсамовање тела. То је течност за погреб. Овим је дат симбол да ће дете Исус умрети мученичком смрћу.

Исус Христос није само цар царева, нити само Бог коме се вреди клањати и славити Га, већ је он Спаситељ, који је дошао на овај свет да умре.

Господ Исус није дошао на земљу да би живео, већ да би умро за наше грехове, да бисмо ми могли ући у Царство Небеско. И пре него што је изговорио своју прву реч, људи су већ знали да ће да умре млад.

ГОСПОД ХРИСТОС ЈЕ РЕШИО КОСМИЧКИ ПРОБЛЕМ ЉУДСКОГ РОДА
Ово дивно божанско дете у Витлејему, рођено је да би обавило мисију љубави, а то је да буде разапет на крсту и умре за грехове целог човечанства, да пролије своју крв за нас.

Зато је Божић најчешће представљен црвеним бојама, које симболизују проливање крви, јер је божићна прича почетак сурове животне приче која је, 33 године касније, завршена мученичком смрћу бебе Исуса. У Библији је писало да је проклет сваки човек, који виси на дрвету, Исус Христос је разапет на дрвету, умро је на крсту због нас, да бисмо ми могли живети с Њим у Његовом Вечном Царству.

Исус нам је својом жртвом на крсту и изливањем крви за нас, дао највећи поклон који нам је икад ико могао подарити, а то је дар вечног живота.

Наиме, пре доласка Исуса Христа у овај живот, нико од правдника није могао ући у Божије Небеско Царство, ма колико да је био праведан. Христовом савршенм жртвом за цело човечанство, Бог Отац је решио тај мучни, космички проблем човечанства.

Исус Христос је рођен, живео је, умро на крсту и васкрсао на небо, да бисте ви могли имати близак контакт са Богом, да бисте могли примити дар вечног живота, да бисте поживели живот са циљем и смислом на земљи, а потом провели са Њим читаву вечност.

То је права и цела порука Божића.

преко Христов живот – мисија љубави (припрема за Божић 7. део)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s