Припремите се за Христов рођендан (припрема за Божић 3. део)

”И ушавши у кућу, видеше дете са Маријом, матером Његовом и падоше и поклонише Му се, па отворивши ризнице своје принесоше Му даре; злато, тамјан и смирну.” ( Матеј 2, 11)

Господ Исус често буде сасвим искључен из наше прославе Његовог Рођења. Замислите да ја испланирам рођенданску прославу за вас и при том позовем много људи. Свако донесе гомилу поклона и сви позвани почну делити поклоне једни са другима, а ви не добијете ништа!

Такав је Божић! Ми свима дајемо поклоне, осим Господу Исусу.

Али хајде да будемо искрени – шта дати Богу, који има СВЕ?

Али Исус, заправо, нема баш све. Постоје 4 ствари, које Он нема, осим уколико Му их дате за овај Његов рођендан;

Ваше поверење. Вера је ствар избора. Господ Христос нема ваше поверење, осим уколико Му га предате. Он вас никада неће силити да то и учините.
Предајте Господу Христу прво место у вашем животу. Ако је било ко или било шта осим Исуса, на првом месту у вашем срцу, то је идол. Овог Божића донесите одлуку да Господ Христос буде први у вашим финансијама, интересима, међуљудским везама, па чак и у вашим проблемима.
Дајте Господу своје срце. Кад кажемо ”наше срце” то је оно што волите, што цените и о чему највише мислите и бринете. Господ Христос је рекао; ”Јер где је благо ваше онде ће бити и срце ваше” ( Лука12,34)
Приведите и друге људе Господу. Бог жели да је Његова фамилија што већа. Он жели децу која бирају да Му верују и да Га воле. Кад је могуће, учините некад нешто и по том питању, јер је пуно људи жељних Бога, који не знају како да Му приђу.
Свето Писмо нас учи да мудраци од Истока (који су дошли да се поклоне беби Исусу) нису поклонили Божанском младенцу неке остатке и безвредне ствари, већ 3 веома драгоцена и значајна поклона; ”…. падоше и поклонише Му се, па отворивши ризнице своје принесоше Му даре; злато, тамјан и смирну.”

Након што Господу Христу предаш своје поверење, начиниш Га првим у свом животу, по некад покажеш и другим људима пут ка Њему, можеш претпоставити да си можда Господу дао вредније ствари него што су Му мудраци од Истока принели.

А све ово је могуће учинити кад се молиш Христу да те преобрази и помогне ти да Му предаш највредније дарове своје душе.

преко Припремите се за Христов рођендан (припрема за Божић 3. део)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s