Разлог да будемо радосни (припрема за Божић 1. део)

”Јер Бог тако заволе свет да је Сина својега Јединороднога дао да сваки који верује у Њега не погине, него да има живот вечни.” (Јеванђеље по Јовану 3, 16)

Прошле године сам била у нашем главном граду у време Божићних празника. Многи људи су изгледали потиштено, изморено и нервозно. Такав не треба да буде Божић!

Божић доноси најзначајнију Вест за све векове. Наша припрема за Божић и његова прослава требало би да буду испуњени само радошћу, а ни мало тугом.

Шта је анђео Гаврило рекао пастирима, најавивши рођење бебе Исуса? ”Јављам вам радост велику која ће бити свему народу” Али каква је то Радосна Вест? И шта је то што би требало да прослављамо?

Као прво, то ШТО ТЕ БОГ ВОЛИ. Познати стих у Светом Писму нам каже; ”Јер Бог тако заволе свет да је Сина својега Јединороднога дао да сваки који верује у Њега не погине, него да има живот вечни.” Зато је послао Господа Исуса на овај свет. Он је био у мисији љубави.

Библија нас учи да је Бог Љубав. Љубав је у Његовој природи. Бог је створио читав величанствени универзум, само да би могао створити људски род, да би могао створити и тебе, да би те волео. И Његова љубав није заснована на ономе шта ти радиш и како се понашаш. Његова љубав је заснована на ономе ко је Он, а Он је чиста Љубав.

Као друго, БОГ ЈЕ СА ТОБОМ. Ти можда не осећаш Његово присуство. али то не умањује реалну чињеницу да Он јесте уз тебе. У Светом Писму пише да се Исус треба назвати Емануел, што значи ”Бог је са нама”. И Он је са нама и данас, и сваки дан.

Кад је Бог близу, твој страх се топи. Уопште више не мораш да бринеш шта ће се следеће десити у твом животу.

Као треће, БОГ ЈЕ НА ТВОЈОЈ СТРАНИ. Он жели да ти успеш. У Библији пише; ”Јер не посла Бог Сина својега на свет да суди свету, него да се свет спасе кроз Њега.” (Јован 3, 17) Многи људи се плаше Бога, због осећаја кривице због грехова. Али Господ Исус није дошао да проклиње свет већ да га спасе. То је Добра Вест!

Потребно је славити Божић. Господње рођење је огромна и веома радосна вест за цео људски род, јер Бог сваком од нас каже; ”Волим те, са тобом сам и на твојој сам страни.”

преко Разлог да будемо радосни (припрема за Божић 1. део)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s