Утеха бездетним родитељима…

Неки супружници су живели у великом јаду, прошло је много година од дана свадбе, али они нису имали деце. Лекари су признали да им не могу помоћи. Тада су супружници решили да се обрате старцу.
Старац их је утешио:– Немојте туговати! Дођите на исповест (а они се нису исповедали годинама), причестите се, када вам духовник каже и Бог ће вам дати децу. Молите се, а и ја ћу се помолити.
Добри супружници су учинили то што им је Старац посаветовао, и Бог им је тад даровао децу, сагласно обећању Старца.
Данас је то веома добра породица, радосна и срећна, и супружници благодаре Старцу двојако: најпре, за то што им је помогао да кроз црквене Свете Тајне приступе Христу, и потом, за то што им је омогућио да окусе обилне дарове Христове.
Старац је на тај начин, помогао људима да схвате да је најважније да човек – кроз Цркву и Свете Тајне Исповести и Божанског причешћа – приступа благом Оцу нашем. И тада нам Он, чак и без икаквог нашег мољења, даје управо оно што нам је потребно.
Одсуство дарова Божијих, наглашавао је Старац, бива не због тога што тако хоће Бог, него зато што се човек удаљује од Источника свих дарова, Бога, и природно, својом кривицом лишава се дејства благодати Божије.
Старац Пајсије
преко Утеха бездетним родитељима…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s