Радови по месецима – у октобру

1.) У овом месецу сеје се семе. Сети се Сејача који изиђе да сеје своје семе по душама људским као по њивама својим. Сејач је Син Божји, а семе је реч Божја. Све речи које слушамо у свету, јесу неко семе које пада на душу нашу. Али ако те речи нису Божје, оне су вражје и из њих као из опаког семена расте чичак и трње и коров у душама нашим.

2.) Разликовати семе од семена и одабирати најбоље семе за сејање по њиви, то је особина мудрог домаћина. Буди ти мудар па се извежбај разликовати речи од речи и одабирати најбоље, а то су речи Божје и сејати их по њиви душе своје.

3.) Читај Нови Завет Господа нашег Исуса Христа. у тој књизи налазе се сабране речи Божје, речи Христове. Ту немаш шта да одабираш, јер све је већ одабрано, истинито и здраво семе Божје. Слушај те исте речи у цркви из уста свештеника Христових. Ако желиш шире објашњење тих Божјих речи, онда читај писанија светих Отаца православне цркве. Тако ће прво семе пасти на њиву душе твоје.

4.) Али пре сејања семена долази крчење и орање њиве. Ако ти је душа зарасла као коров од лажних речи светских, мораш је искрчити, преорати и зло семе почупати. То није лак посао. Но Бог помаже ономе ко се реши да прими у душу своју речи Његове. И теби ће Бог помоћи. Не сумњај нимало.

Свети Владика Николај Србски
преко Обнова српске духовности

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s