Отац и син

– Кажи мени, слатки тата, Има л’ скупље што од злата, И што тврђе од челика, Има л’ слађе што од меда, Има л’ дубље што од мора И од цвећа ишта лепше, Има л’ боље што од славе, И од грома што звучније, И од ноћи што мирније, Има л’ јаче што од смрти,…