У срцу

„Сутра ујутро”, започео је хирург, „ја ћу отворити твоје срце…”
„Пронаћи ћеш Исуса унутра”, прекинуо га је дечак.
Хирург га је погледао у очи и уздахнуо. „Ја ћу скалпелом отворити твоје срце,” наставио је, „како бих проверио колико га можемо поправити…”
„Али када отвориш моје срце пронаћи ћеш Исуса у њему.” Хирург је погледао према родитељима који су тихо и забринуто седели насупрот њима. „Кад проверим можемо ли га поправити, поново ћу зашити твој грудни кош и од тада ћемо планирати шта нам је следећи корак.”
„Али пронаћи ћеш Исуса у мом срцу. Библија каже да Он живи тамо. Пуно песмица говори о томе како Он живи тамо. Пронаћи ћеш га у мом срцу.”
Лекар је на то рекао: „Рећи ћу ти шта ћу пронаћи у твом срцу: оштећени мишић, слабу опскрбљеност крвљу, слабе жиле и пронаћи ћу начин како да поправим све то.”
„Пронаћи ћеш и Исуса тамо јер Он тамо живи”, није се дао збунити дечак.
Сутрадан након операције хирург је забележио: „…оштећена аорта, оштећена пулмонарна вена, развијена дегенерација мишића. Трансплантација срца не би успела. Нема наде за опоравак. Терапија: седативи и строго мировање. Прогноза:”, ту је мало застао, „смрт у року од отприлике 1 године”.
Застао је и наглас упитао: „Зашто? Зашто си то учинио? Ти си га ставио овде! Због Тебе га боли сада; и тако рано ће умрети. Зашто?”
Господ је одговорио: „Дечак, моје јагњенце, није био намењен твоме стаду на дуги рок, јер он је део мога стада и заувек ће бити. У мом стаду нема боли и ту је присутна удобност коју је теби тешко и замислити. Његови родитељи ће му се тамо придружити једног дана и они ће пронаћи мир, те ће моје стадо наставити расти.”
Хирургова љутња је расла. „Ти си створио то дете и то срце у њему и допустићеш да он умре за неколико месеци. Зашто?”
Господ је поново одговорио: „Дечак се враћа мени јер је извршио задатак који му је био намењен; ја га нисам ставио у твоје стадо како бих га изгубио, већ како бих поново вратио једно изгубљено јагње.”
Хирург је заплакао.
После је отишао у дечакову собу и сео поред његова кревета чекајући да се пробуди.
Чим се пробудио дечак је прошаптао: „Јеси ли отворио и погледао моје срце?” „Јесам”, одговорио је хирург. „И шта си пронашао тамо?” упитао је дечак. „Пронашао сам Исуса”, одговорио је хирург.

Непознати аутор
преко U srcu

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s