Права љубав

Уобичајени радни дан у ординацији, око 08:30, када је старији господин, око 80 година, ушао у чекаоницу. Имао је рану на палцу коју је требало прегледати. Одмах је рекао да је у журби јер има састанак у 9 сати.
Замолио сам га да седне и причека знајући да ће проћи можда и више од сат времена пре него што ће га неко прегледати. Стално је погледавао на сат.
Одлучио сам да га ја прегледам обзиром да нисам имао других пацијената. Прегледао сам рану. Рана је била добро па сам разговарао с другим доктором и добио потребан материјал за уклањање шавова и санирање ране. Када сам се побринуо око његове ране, упитао сам га зашто се тако жури. Било је чудно јер стари људи имају доста времена за оно што желе. Господин ми је рекао да се жури у старачки дом на доручак са супругом. Распитивао сам се како је њено здравље. Рекао ми је да је она тамо већ дуже време и да има Алцхајмерову болест. У разговору сам га упитао хоће ли се његова жена љутити ако мало закасни. Одговорио је да она више не зна ко је он и да га већ 5 година не препознаје.
Био сам изненађен и упитао га: „А ви и даље идете сваког јутра код ње иако она не зна ко сте?“
Насмијао се, потапшао ме по руци и рекао: “Она мене не зна, али ја њу знам…”
Тијелом су ми прошли трнци. Једва сам суздржавао сузе. Када је напустио ординацију рекао сам себи: “То је љубав коју желим у свом животу.“

Истинска љубав није ни физичка, ни романтична. Истинска љубав је прихваћање свега што је било, што је, што ће бити, и што неће бити.
Најсретнији људи не морају имати најбоље од свега; они ће направити најбоље од свега што имају!

преко Porodica – krst i snaga Pravoslavlja (Stefan Rajčić)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s