Свети Никола чудесно спасава Кинеза

Пре него што су комунисти дошли на власт у Кини, у Харбину на железничке станице била је икона Светог Николе, јер су се тамо многи руски емигранти населили. Икона је била поштована од стране кинеза не-хришћана и руских православних имиграната.

Једног дана у станицу је улетео кинез потпуно мокар и бацивши се доле испред иконе, стаде говорити на кинеском и захваљивати се светом Николи што му је спасао живот.

Током зиме, када Сунгари река која тече кроз Харбин у Кини се смрзне и постане солидна пречица да бисте са једне стране на другу прешли.
У пролеће лед пуца у комаде и одлази низ реку. Тог дана овај човек је био у великој журби да пређе на другу страну реке. Иако је лед био разбијен и плутао у води, он је потрчао и скачући са једне санте на другу санту оклизнуо се и пао под лед.

Како је почео да се дави, сетио се железничке станице и иконе и повикао, „Старче са железничке станице, помози ми!“

Затим је постао несвестан, потпуно под ледом, где је сигурна пропаст.

Прву ствар коју је знао, да је на обали реке! Хладна вода га је натопила до коже, али је жив и здрав! Што је брже могао, он је отрчао до железничке станице. Зауставио се пред иконом, бацајући се доле, захваљујући светитељу Св. Николи за такво невероватано чудо његове милости и љубави.

преко Живот у Христу – Život u Hristu

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s