Пакао и Рај

Једног је дана Светац имао прилику попричати с Богом те га упита: – Господе, било би ми задовољство знати како изгледају Пакао и Рај.

Бог одведе свеца до двоје врата.

Отвори једна од двоје врата и дозволи му да погледа унутра. На средини собе, стајао је велики округли СТО. На средини стола, налазила се велика посуда, с јако фином и миришљавом храном. Светац осети како му навире вода на уста. Особе које су седеле за столом биле су изразито мршаве, љубичасте боје и болесног изгледа. Изгледали су сви изгладнело. Имали су кашике с јако дугачким дршкама које су биле причвршчене на њихове руке. Сви су могли дохватити тањир с храном и узети мало, но како је дршка кашике била дужа од њихове руке, нису могли ставити храну у уста. Свети се човек стресао на сам поглед њиховог јада и њихових патњи.

Бог рече: – Управо си видео пакао.

Бог и човек се упутише према другим вратима. Бог отвори друга врата. Сцена коју је човек угледао била је идентична претходној. Био је ту велики округли СТО, посуда препуна фине хране, која му је опет натерала воду на уста. Особе за столом су исто имале кашике дугих дршака, но овај су пут, особе биле добро нахрањене и срећне те су разговарале међусобно задовољно се смешкајући..

Свети човек рече Богу: – Не разумем!

– Једноставно је, одговори Бог, све зависи о једној вештини. Ови су научили хранити једни друге, док они други не мисле на ништа осим на себе саме.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s